...
سه شنبه 29 آبان 1403
سلامتی

بهبود سلامت روان با ورزش

بهبود سلامت روان با ورزش

ورزش یکی از ساده‌ترین راه‌ها برای تقویت روحیه است. در این مقاله ورزش‌هایی آورده‌شده است که برای بهبود سلامت روانتان باید در سال جدید امتحان کنید و از تاثیر آن بر زندگیتان و روان و خلق و خوی آن لذت ببرید.

ورزش نه تنها یکی از موثرترین راه‌ها برای حفظ سلامت بدن است، بلکه یک استراتژی طبیعی برای بهبود سلامت روان و خلق و خوی شماست. ورزش‌های منظم مانند پیاده روی یا یوگا می‌تواند علائم روزانه افسردگی و اضطراب شما را کاهش دهد. ورزش همچنین می‌تواند به افزایش تحمل درد در طول زمان و بالا رفتن سن شما کمک کند.

اگر رفتن به باشگاه یا ورزشگاه را دوست ندارید نگران نباشید. برای بهره‌مندی از مزایای سلامت جسمی و روانی ورزش، لازم نیست بدنساز شوید یا یک ورزشکار حرفه‌ای در یک زمینه مشخص باشید. احتمالاً در حال حاضر هم بخشی از این ورزش‌ها را انجام می‌دهید. در این مقاله مهمترین فعالیت‌هایی را بیان می‌کنیم که در برنامه امسال خود بهتر است قرار بدهید.

برای نکات بیشتر در مورد بهبود سلامت روان ببینید درابتدا چگونه می‌توانید خلق و خوی خود را بدون دارو خوردن بهبود ببخشید و چگونه رژیم غذایی خود را تغییر دهید تا به سلامت روانی خود کمک کند.

بیشتر بخوانید: افزایش سروتونین به صورت طبیعی و بدون دارو با 10 روش کاربردی

چرا برای سلامت روان باید ورزش کرد؟

ورزش باعث می‌شود احساس خوبی نسبت به خودتان داشته باشید. وقتی می‌گویم ورزش، منظورم فقط رفتن به باشگاه وزنه زدن نیست. ورزش هر چیزی است که شما را به حرکت وا می‌دارد. برای تقویت و بهبود سلامت روانی خود با فعالیت بدنی لازم نیست خانه خود را ترک کنید.

فواید ورزش بر بهبود سلامت روان :

  • بهبود تصویر بدن
  • خلق و خوی بهتر
  • کاهش علائم افسردگی و اضطراب
  • کاهش علائم ADHD
  • عزت نفس بالاتر
  • حس موفقیت
  • افزایش اعتماد به نفس
  • حس غرور

هیچ نوع ورزشی نمی‌تواند سلامت روانی شما را تضمین کند. این به این معنی است که شما انعطاف پذیری برای یافتن چیزی که متناسب با زندگی شما باشد را دارید. هیچ مسیر مشخصی وجود ندارد. هر مقدار و هرنوع حرکتی در بهبود سلامت روان شما مهم است. محققان خاطرنشان م‌ کنند که ورزش بیشتر بازده را افزایش می‌دهد.

ورزش‌هایی برای تقویت و بهبود سلامت روان

1. پیاده روی

برای بسیاری از افراد، پیاده روی ورزش سلامت روانی آنهاست. زیرا سختی نسبتاً کمی دارد و می‌توانید آن را در هر جایی انجام دهید. پیاده‌روی می‌تواند به کاهش استرس، تسکین علائم اضطراب و ترویج افکار مثبت کمک کند. اگر می‌خواهید بهترین نتیجه را داشته باشید، بیرون قدم بزنید و در فضای سبز غوطه ور شوید. مشخص شده است که پیاده روی در طبیعت باعث کاهش اضطراب می‌شود.

لازم نیست پیاده روی طولانی باشد. مطالعات نشان می دهد که حداقل 15 دقیقه پیاده روی می تواند خطر ابتلا به افسردگی را تا 26 درصد کاهش دهد.

2. دویدن

اگر به دنبال ورزش شدیدتری برای بهبود سلامت روان هستید، دویدن را امتحان کنید. مغز ما سرشار از اندورفین است که هنگام دویدن بیشتر ترشح می‌شود و خلق و خوی ما را تقویت میکند. مطالعات نشان داده‌اند که ورزش در فضای باز یک جایگزین درمانی موثر برای داروهای ضد افسردگی است.

دویدن مداوم همچنین می‌تواند خواب رفتن را آسان‌تر کند و کیفیت خواب را افزایش دهد. این امر خود نیز برای کاهش علائم اضطراب و افسردگی ضروری است.

3. تمرینات قدرتی

اگر می‌خواهید از فواید عضله‌سازی و بهبود سلامت روان‌تان باهم بهره‌مند شوید، تمرینات قدرتی را امتحان کنید. می‌تواند خطر ابتلا به افسردگی را کاهش دهد یا علائم موجود را تسکین دهد. شما همچنین رضایت حاصل از رسیدن به اهداف قدرت را دریافت می‌کنید.

تمرینات قدرتی لزوماً به معنای رفتن به باشگاه و وزنه زدن نیست. شما می توانید به راحتی در خانه با وزنه‌های آزاد، نوارهای مقاومتی و وزن بدن خود یک ورزش قدرتی خوب ایجاد کنید.

4. یوگا

یوگا نه تنها به حرکت بهتر و انعطاف پذیری بدن شما کمک می‌کند، بلکه به شما فرصتی برای تأمل و مدیتیشن می‌دهد. به همین دلیل است که فکر می‌کنیم این یکی از بهترین تمرین‌هایی است که می‌توانید برای تقویت و بهبود سلامت روان خود انجام دهید. تمرکز بر تنفس می‌تواند عادات بد سلامت روان مانند حلقه‌های فکری و تفکر منفی را از بین ببرد. تنفس کنترل شده سیستم عصبی پاراسمپاتیک شما را فعال می‌کند که شما را در حالت آرامش قرار می‌دهد. این کار را با کاهش ضربان قلب و فشار خون انجام می‌دهد.

سیستم عصبی پاراسمپاتیک همتای سیستم عصبی سمپاتیک است که پاسخ جنگ یا گریز بدن را کنترل می‌کند. وقتی اضطراب دارید، سیستم عصبی سمپاتیک شما تحریک می‌شود، حتی اگر خطری وجود نداشته باشد. یوگا می‌تواند به درگیر کردن سیستم عصبی پاراسمپاتیک کمک کند تا شما را به هموستاز بازگرداند.

یکی از بهترین بخش‌های یوگا تنوع آن است. شما می‌توانید انتخاب کنید که چه نوع کاری را می‌خواهید انجام دهید و درصد سختی ورزش شما چقدر باشد.

5. رقصیدن

رقصیدن یکی دیگر از گزینه‌های ورزشی است که می‌تواند به میزان قابل توجهی اضطراب را کاهش دهد. همچنین می‌تواند عزت نفس را افزایش دهد. مانند یوگا، می‌توانید نوع رقصی که انجام می‌دهید را خودتان انتخاب کنید، همه آنها فوایدی دارند. اگر رقصنده باله نیستید، تانگو یا حرکات آزاد را امتحان کنید.

برای بهره‌مندی از مزایای آن نیازی به رفتن به استودیو رقص ندارید. شما می‌توانید کلاس‌های رقص مجازی را به راحتی در خانه خود انجام دهید. اگر تمایل به تعاملات اجتماعی دارید، رقص گروهی هماهنگ یا طراحی شده ممکن است نتایج را به حداکثر برساند. کلاس‌هایی مانند زومبا دارای مزایای اجتماعی است که سایر اشکال ورزش از آن بی بهره هستند. آنها به شما اجازه می‌دهند با دیگران ارتباط برقرار کنید و دوستی‌های جدیدی ایجاد کنید.

نکات کاربردی برای شروع ورزش برای بهبود سلامت روان

شروع سخت ترین نقطه است. در اینجا چند استراتژی وجود دارد که می‌توانید ورزش را جزء اصلی برنامه‌های خود کنید.

فعالیتی را انتخاب کنید که از آن لذت می‌برید: سعی کنید ورزش را به عنوان کاری که باید انجام دهید فکر نکنید. در عوض، آن را به عنوان ابزار دیگری که برای بهبود سلامت روان و بهزیستی کلی خود استفاده می‌کنید، ببینید.
اهداف واقع بینانه تعیین کنید: زیاده‌روی در ورزش می‌تواند بر سلامت روان شما تأثیر منفی بگذارد، به خصوص اگر اهدافی را برای خود تعیین کنید که نمی توانید به طور منطقی به آنها دست یابید. اهداف کوچکی را تعیین کنید که می‌توانید در حین رشد بر روی آنها کنترل داشته باشید. به یاد داشته باشید که شما به غیر از خودتان چیزی برای اثبات به کسی ندارید.
به خودتان پاداش دهید: پاداش دادن به خود برای تکمیل یک تمرین ایده عالی برای تبدیل آن به یک عادت است. لازم نیست چیز بزرگی باشد.
آن را به یک امر اجتماعی تبدیل کنید: اگر فردی هستید که با مسئولیت پذیری پیشرفت می‌کنید، ورزش خود را به یک فعالیت اجتماعی با دوستان تبدیل کنید.

ورزش یک ابزار عالی برای مدیریت علائم روزمره شرایط سلامت روان است. با این حال، ورزش قرار نیست جایگزین درمان و دارو برای کسانی شود که برای عملکرد به آنها متکی هستند.

اطلاعات موجود در این مقاله فقط برای اهداف آموزشی و اطلاعاتی است و توصیه بهداشتی یا پزشکی نیست. در مورد هر گونه سوالی که ممکن است در مورد یک وضعیت پزشکی یا اهداف سلامتی داشته باشید، همیشه با یک پزشک یا سایر ارائه دهندگان سلامت واجد شرایط مشورت کنید.

بیشتر بخوانید

بهترین راه پیشگیری و درمان افسردگی

صحرا

آشنایی با طب فشاری و نقاط فشار بدن برای کاهش اضطراب

محمد محمدی

چقدر از کرم ضد آفتاب باید استفاده کنیم؟ نحوه صحیح استفاده از کرم ضد آفتاب

صحرا

راهکارهایی مطمئن برای ترک سیگار

صحرا

مغز به چه مقدار اکسیژن نیاز دارد؟

پدرام

مقاومت در برابر وسوسه سیگار کشیدن با 10 روش کاربردی

نفیسه محمدی

ارسال دیدگاه