...
جمعه 28 اردیبهشت 1403
استرس

تکنیک‌هایی برای مقابله با استرس و حفظ سلامت روان

تکنیک‌هایی برای مقابله با استرس و حفظ سلامت روان

استرس فقط آزاردهنده نیست، بلکه می‌تواند برای سلامتی شما مضر باشد. طبق مطالعه ای که در ژوئن 2023 در مجله انجمن روان تنی آمریکا منتشر شد، سطوح بالای استرس ممکن است با سیگار کشیدن قابل قیاس باشد. از طرف دیگر، شادی با انواع مزایای سلامتی جسمی همراه است.

اینکه عمدا روی مثبت اندیشی تمرکز کنید، زمانی که همه چیز استرس زا است، می‌تواند بسیار مفید باشد. این کار به نظر کوچک می‌رسد، اما می‌تواند در تقویت رضایت و روحیه شما تأثیر بسزایی داشته باشد. من در مورد تغییرات بزرگ و فراگیر در زندگی شما صحبت نمی‌کنم. این تغییرات به سادگی می‌تواند خنداندن خودتان و دیدار با دوستان باشد.

تقویت سلامت روان به شما کمک می‌کند تا ارتباط عمیق تری با دیگران برقرار کنید، اضطراب را کاهش دهید و اعتماد به نفس خود را بالا ببرید. کارهای کوچکی که می‌توانید همین الان انجام دهید، تأثیرگذار خواهند بود و هیچ هزینه‌ای برای شما نخواهد داشت. امروز این هفت ترفند خوشبختی را شروع کنید.

عادت‌های ساده برای حفظ سلامت روان که از امروز می توانید شروع کنید

1. آرامش را به یک روتین تبدیل کنید

در زندگی چیزهای کمی تضمین شده است، اما متاسفانه زمان بدون استرس تضمین نشده است. مواقعی پیش می آید که احساس غرق شدن یا استرس داشته باشید، اما می‌توانید نحوه واکنش خود به فشار را کنترل کنید. اضافه کردن تکنیک های آرامش به برنامه روزانه می‌تواند به شما در مدیریت استرس کمک کند.

مدیتیشن یک راه محبوب برای رسیدن به آرامش است زیرا به کاهش استرس و بهبود روحیه شما کمک می‌کند. برخی از افراد حتی از موسیقی برای هدایت جلسات مدیتیشن خود استفاده می‌کنند. اگر مدیتیشن مورد علاقه شما نیست، تنفس عمیق، خواندن کتاب یا حمام آب گرم نیز تکنیک های محبوب آرامش هستند. مهم نیست برای آرامش چه روشی را انتخاب می‌کنید، سعی کنید آن را به یک عادت تبدیل کنید.

2. قدردانی را تمرین کنید

وارد کردن قدردانی به زندگی راهی برای ایجاد یک چشم انداز مثبت نسبت به زندگی شماست. فراتر از آن، فواید ملموسی برای سلامت روان شما دارد، از جمله کاهش استرس، کاهش علائم افسردگی و تقویت روحیه شما.

قدردانی مفهومی ساده است اما گاهی اوقات پیگیری آن دشوار است. برای خودشناسی وقت بگذارید و قدردانی خود را با اطرافیانتان به اشتراک بگذارید. اگر دوست دارید بنویسید، لیستی از چیزهایی را که برای آنها سپاسگزار هستید به طور مرتب یادداشت کنید.

برای مقابله با استرس به تعاملات اجتماعی اهمیت بدهید

3. به تعاملات اجتماعی اهمیت دهید

گاهی اوقات تنها چیزی که برای تقویت روحیه یا تغییر دیدگاه به مسائل نیاز داریم، گذراندن وقت با دیگران است. با اختصاص دادن وقت به دوستان و خانواده، احساس تنهایی را کاهش داده و اطمینان حاصل می کنید که یک سیستم حمایت عاطفی در دسترس دارید. اگر نمی‌توانید به طور منظم به صورت حضوری همدیگر را ببینید، پیام‌های متنی و تماس‌های تصویری همگی راه‌های معناداری برای ارتباط با دیگران بدون دیدن آنها هستند.

روی دیگر اهمیت دادن به تعاملات اجتماعی، دانستن زمان کافی بودن است. برقراری مرزها جزء ضروری سلامت روان است که به شما کمک می‌کند خودتان را بیش از حد تحت فشار قرار ندهید. هنگامی که بدنتان به شما می‌گوید، احساس قدرت کنید که نه بگویید یا برنامه‌ها را جابجا کنید.

4. به سلامت جسمانی خود اهمیت دهید

سلامت روان مستقیماً به سلامت جسمی گره خورده است؛ یکی بدون دیگری نمی‌تواند شکوفا شود. سه ناحیه اصلی برای هدفگذاری عبارتند از خواب، تغذیه و ورزش. بیایید در هر ناحیه هدف‌گذاری عمیق‌تر شویم:

خواب: وضعیت سلامت روان شما تحت تأثیر خوابی است که به دست می آورید. اگر به اندازه کافی نخوابید، مغز شما فرصت استراحت و بازیابی ندارد. کمبود خواب تنظیم احساسات و مقابله با استرس را دشوارتر می کند، که می تواند علائم بیماری های روانی موجود را تشدید کند. عمدی بودن در اولویت دادن به خواب، راهی ساده برای ارزش گذاری بر سلامت روان شماست.

بیشتر بخوانید: چرا بعد از دیر بیدار شدن احساس بدی داریم؟

ورزش: فعال بودن راه دیگری برای تقویت روحیه و احساس خوب است. افزودن ورزش به برنامه روزانه به شما فرصتی می‌دهد تا با دیگران ارتباط برقرار کنید، اضطراب را کاهش دهید و اعتماد به نفس خود را بالا ببرید. لزوماً نباید وزنه زدن یا تمرینات شدید باشد؛ پیاده روی یا دوچرخه سواری منظم نیز می‌تواند سلامت روان شما را تقویت کند.

بیشتر بخوانید: بهبود سلامت روان با ورزش

غذا و آب رسانی: دادن مواد مغذی و آبرسانی لازم به بدن برای عملکرد، بخش ضروری دیگری از سلامت روان است. علاوه بر خوردن وعده‌های غذایی متعادل، سعی کنید غذاهایی را به رژیم غذایی خود اضافه کنید که باعث افزایش شادی شوند. مطمئن شوید که به اندازه کافی آب بنوشید؛ آبرسانی با کاهش خطر اضطراب و افسردگی مرتبط است.

5. میزان استفاده از رسانه‌های اجتماعی خود را کنترل کنید

گوشی های ما خطوط نجات ما هستند. بیشتر مواقع، آنها در کنار ما هستند و ما را از طریق تماس، پیامک و شبکه های اجتماعی به دنیای خارج متصل نگه می دارند. ساعت هایی که صرف پیمایش در رسانه های اجتماعی می شود، مقایسه خودمان با تصویری از کمال که مردم پست می کنند، می تواند به طور جدی بر دیدگاه ما نسبت به خودمان تأثیر بگذارد و سلامت روان ما را خدشه دار کند. استفاده مداوم از رسانه های اجتماعی با تشدید علائم اضطراب و افسردگی، احساس ناکافی بودن و عادات خواب ناسالم مرتبط بوده است.

می توانید از رسانه‌های اجتماعی به روشی استفاده کنید که سلامت روان شما را تحلیل نبرد. از این تاکتیک ها برای استفاده از رسانه های اجتماعی به نفع خود استفاده کنید:

  • محدودیتی برای مدت زمانی که می توانید در شبکه های اجتماعی صرف کنید، تعیین کنید.
  • روز خود را با شبکه های اجتماعی شروع یا تمام نکنید.
  • از زمانی که برای شبکه های اجتماعی صرف می کردید برای انجام کاری استفاده کنید که برایتان شادی یا آرامش به ارمغان بیاورد.
ژورنال نویسی برای مقابله با استرس

6. احساسات خود را یادداشت کنید

ژورنال نویسی ابزاری قدرتمند برای مقابله با اختلالات سلامت روان با پردازش احساسات و هدایت افکار است. یک مطالعه در سال ۲۰۱۸ نشان داد که ۱۵ دقیقه ژورنال نویسی در روز به طور قابل توجهی استرس و احساس اضطراب را کاهش می‌دهد. تحقیقات دیگر آن را به کمک به برطرف کردن علائم PTSD یا افسردگی مرتبط کرده اند.

هیچ راه درست یا غلطی برای ژورنال نویسی وجود ندارد. بسیاری از افراد روزانه می‌نویسند، برخی دیگر ممکن است فقط در زمان استرس یا نیاز به پردازش چیزی ژورنال نویسی کنند. مهم نیست این کار را چطور انجام می‌دهید، ژورنال نویسی راهی است که می‌توانید پیشرفت و رشد خود را در طول سال پیگیری کنید.

7. خودتان را بخندانید

گاهی اوقات، خنده بهترین دارو است. وقتی احساس استرس یا افسردگی می‌کنید، کارهایی را انجام دهید که باعث خنده شما شود تا اضطراب و استرس را کاهش دهد. برای تقویت روحیه، برنامه تلویزیونی یا فیلم مورد علاقه خود را تماشا کنید یا منبع آن را در درون خود بیابید. در حمام آواز بخوانید یا در حین تمیز کردن خانه برقصید. رقصیدن هورمون استرس کورتیزول را در بدن کاهش می‌دهد.

بهبود سلامت روان یک سفر است؛ یک شبه اتفاق نمی‌افتد. با افزودن عادات به برنامه روزانه خود به صورت عمدی، می توانید تغییرات ماندگاری در بهزیستی خود ایجاد کنید.

نتیجه گیری

سلامت روان بخش مهمی از زندگی ماست و نادیده گرفتن آن آسان است. با این حال، کارهای کوچکی وجود دارد که می توانید برای بهبود سلامت روان خود و مقابله با استرس در زندگی روزمره انجام دهید.

برخی از این کارها عبارتند از:

  • تمرکز بر آرامش: تکنیک های آرامش مانند مدیتیشن یا تنفس عمیق را در برنامه روزانه خود بگنجانید.
  • تمرین قدردانی: روی چیزهای خوب زندگی خود تمرکز کنید و قدردان آنها باشید.
  • ارزش قائل شدن برای تعاملات اجتماعی: وقت کافی با عزیزان خود بگذرانید.
  • مراقبت از سلامت جسمی: به اندازه کافی بخوابید، غذاهای سالم بخورید و به طور منظم ورزش کنید.
  • مصرف رسانه های اجتماعی را محدود کنید: از تأثیر منفی رسانه های اجتماعی بر سلامت روان خود آگاه باشید.
  • احساسات خود را یادداشت کنید: ژورنال نویسی می‌تواند راهی مفید برای پردازش احساسات و ردیابی پیشرفت شما باشد.
  • خودتان را بخندانید: خنده راه طبیعی برای کاهش استرس و بهبود روحیه است.

به یاد داشته باشید، بهبود سلامت روان یک سفر است و یک شبه اتفاق نمی‌افتد. با صبر و حوصله و تلاش مداوم، می توانید تغییرات مثبتی در سلامت روان خود ایجاد کنید


بیشتر بخوانید

مقابله با استرس و اضطراب با 5 راهکار مفید

صحرا

کاهش استرس با 5 روش تنفسی

صحرا

عادت‌هایی برای دوری از افسردگی و استرس

صحرا

چرا بعد از دیر بیدار شدن احساس بدی داریم؟ کنترل احساس گناه بعد از دیر بیدار شدن

صحرا

چگونه استرس و نگرانی از آینده را متوقف کنیم؟

صحرا

استرس کنکور و راه‌های مقابله با آن

صحرا

ارسال دیدگاه