...
سه شنبه 13 آذر 1403
انگیزه

آیا احساس شکست می کنید؟ 10 نکته برای شروعی دوباره

احساس شکست، عزت نفس و اعتماد به نفس ما را در آسیب‌پذیر ترین حالت ممکن قرار می‌دهد. اگرچه مسیر موفقیت همواره با شکست همراه است، اما دانستن آن به ما کمکی نمی کند.

حتما تعدادی از جملات زیر برای شما آشناست:

  • من بازنده هستم.
  • من هیچ کاری را درست انجام نمی‌دهم.
  • من شکست خورده ام.
  • من در ازدواجم شکست خورده‌ام.
  • من در روابط احساسی خود شکست خورده‌ام.
  • من در کار خود شکست خورده‌ام.
  • اگر شکست بخورم، همه چیز وحشتناک خواهدبود!

وقتی در چیزی شکست می‌خوریم، اغلب اوقات فکر میکنیم این شرایط ابدیست، به جای اینکه بدانیم این یک دوره موقتی و گذراست. ما حتی به جای اینکه فکر کنیم فقط در یک مورد شکست خورده‌ایم، به این فکر می‌کنیم که یک بازنده هستیم. این احساس بی‌ارزش بودن به جای اینکه به ما اطلاعات مفید و بازخوردهای مثبت ارائه کند، ما را محدود نموده، به پایین کشیده و از راه و هدف اصلی دور می‌کند و در پایان به جای پیشرفت، موجب پس‌رفت خواهد شد.

خبر خوب این است که میتوانیم بر روی شکست های خود جاده ای به سوی موفقیت بسازیم. ما از تاریخ در مورد بسیاری از بازنده‌های معروف که به موفق‌ترین انسان‌های کره زمین تبدیل شده‌ اند یاد میگیریم. با این حال، هرچه این داستان‌ها الهام‌بخش باشند نمی توانند در ما انگیزه کافی ایجاد کنند و ما همچنان درگیر شکست‌های خود خواهیم بود تا اثرات انگیزشی آن ها.

با اینکه می‌دانیم شکست ها گذرا و حل شدنی هستند، اما دانستن این موضوع هنگام شکست، احساس ما را نسبت به خودمان تغییر نمی‌دهد. عدم موفقیت می‌تواند بر عزت نفس و اعتماد به نفس ما تاثیر گذاشته و احساس خوشبینی و امیدواری ما را نسبت به آینده کم کند. پس چگونه می‌توانیم احساس بهتری نسبت به خودمان داشته باشیم؟ در این مقاله ۱۰ روش افزایش عزت نفس را ‌‍‎‌‍به شما معرفی می‌کنیم تا هنگام شکست آن‌ها را امتحان کنید.

۱- خودتان را ببخشید

توانایی بخشش شاید بزرگترین هدیه ای است که می توانیم به خودمان دهیم تا به روند بهبود خودمان از پشیمانی ها و اشتباهات کمک کنیم.
به جای اینکه خودتان را به خاطر عدم آگاهی از آنچه اکنون آشکار است سرزنش کنید. خود را در حال پیشرفت ببینید و به خودتان مهربانی و بخشش هدیه دهید. شما نمی توانید آینده را پیش بینی کنید، بنابر این نمی توانید هر قدم را در اوج کمال و بی نقص بردارید. به خودتان اجازه دهید که اشتباه کنید. همه اشتباه می کنند!

۲- دلسوزی برای خودتان را تمرین کنید

اینکه غمخوار خودتان باشید، شاید یکی از مهمترین عناصر رسیدن به عزت نفس باشد. پیش از این تصور می‌شد که موفقیت و دستاوردهای هر فرد، راهی برای رسیدن به عزت نفس است. با این حال، مسیر رسیدن به عزت نفس بسیار نامعلوم است و نشان می‌دهد که هرکسی آنقدر شایسته و ویژه نیست. دلسوز خود بودن این اطمینان را به شما می دهد که همه افراد، چه به دستاوردهای بسیار مهمی رسیده باشند چه نرسیده باشند، بی قید و شرط، لایق عشق هستند.

۳- دست از قضاوت کردن خودتان بردارید

برچسب هایی که به خودتان می‌چسبانید، یکی از عناصر رسیدن به عزت نفس است. به جای اینکه خودتان را “یک بازنده” بنامید، بیشتر به مشکلات جزئی تر بپردازید تا اینکه آن را به یک صفت شخصیتی ارتباط دهید.

اینکه احساس بازنده بودن دارید، نباید تعریفی باشد برای شما و ارزشتان. روشی که با خودتان صحبت می‌کنید را تغییر دهید. به جای گفتن “من یک بازنده هستم” بگویید “من این بار نتوانستم کارهارا درست انجام بدهم” یا “اشتباهاتی مرتکب شده‌ام و از این تجربه‌ها می‌توانم به عنوان پله ای برای حرکت به جلو استفاده کنم” به جای اینکه خودتان را بر اساس اشتباهاتتان برچسب بزنید به اشتباهاتتان برچسب “تجربه” بزنید.

۴- شکست‌هایتان را به اهداف تبدیل کنید

به جای گفتن “من در ازدواجم شکست خوردم” می‌توانید بگویید ”من در برقراری ارتباط در ازدواجم مشکل داشتم و اکنون یاد می‌گیرم که بهتر ارتباط برقرار کنم”

جمله اول در گذشته لنگر انداخته است و به این معنی است که نمی‌تواند تغییر کند. در حالی که جمله دیگر به آینده چشم بسته است و قدرت و اختیارش از کارهایی که حالا می‌توانید انجام دهید بیشتر است. اگر بدانید که چه عاملی باعث عدم موفقیت شما در گذشته شده است، می‌توانید بر اساس آن کاستی‌ها و اهداف خود را توسعه دهید.

۵- خودتان را در آغوش بگیرید

به جای اینکه به منتقد درونی خود سلطه کامل را بدهید، چطور است که فقط خودتان را در آغوش بگیرید؟ همه ما بعضی اوقات به آغوش احتیاج داریم، به ویژه از طرف خودمان! به خودتان یک آغوش روانی بدهید، با نوشتن ۵ مورد از خصوصیات خوب خود که آنها را دوست دارید. این همان حس گرما و پذیرش را به شما منتقل می‌کند.

۶- خودتان را به عنوان یک بچه تصور کنید

به یاد داشته باشید که چیزی به اسم “بی ارزش” برای بچه ها وجود ندارد. ما همانقدر ارزشمندیم که به هنگام به دنیا آمدن بودیم. بعضی اوقات باید به پشت زخم‌ها و خستگی‌هایمان نگاه کنیم تا ببینیم که ارزش‌های ما هنوز درونمان وجود دارند.

فکر کردن به اینکه شما یک کودک هستید حتی می‌تواند ذهن شما را تغییر دهد و به شما اجازه دهد که به خودتان بخشش بیشتری هدیه دهید. سعی کنید که بفهمید شما هنوز مانند آن کودک هستید. در حالی که زندگی در حرکت است، شما نیز در حال ترقی کردن هستید، شما هیچوقت کامل نخواهید شد و این هیچ اشکالی ندارد.

۷- ذهنیت خود را از قربانی بودن به برنده بودن تغییر دهید

وقتی احساس بازنده بودن می‌کنید، به جای اینکه روی بازگرداندن توانایی‌های خود برای برگشتن به اوج تمرکز کنید، خودتان را یک قربانی می‌بینید. در آخر مهم نیست که چند بار شکست خورده‌ایم و به زمین افتاده ایم. چیزی که واقعا اهمیت دارد این است که چند بار بلند شده ایم و ایستاده ایم تا دوباره امتحان کنیم. سعی کنید این طرز فکر که یک قربانی هستید را کنار گذاشته و پس از غلبه بر ناکامی‌ها، خودتان را به عنوان یک برنده ببینید تا به سمت پیروزی های بزرگ و بزرگتر بروید.

۸-ذهن آگاهی بیشتری داشته باشید

ذهن آگاهی و تفکر فقط در مورد مدیتیشن یا تنفس عمیق در مکانی بی سرو صدا و ایزوله نیست. مهم این است که در زندگی روزمره بدون قضاوت کردن خودمان، در طول انجام هر کاری کاملا در لحظه‌ی حال بمانیم. هنگامی که شما ذهن آگاهی داشته باشید، به جای اینکه به گذشته و خطاهای خود نگاه کنید و یا نسبت به آینده مضطرب باشید، در زمان حال زندگی می‌کنید.”در میان این و آن، امروز را فرصت شمار”

۹- خود را با جعبه آرامش بخش آرام کنید

بعضی اوقات که احساس شکست میکنیم، به یک چیز ملموس برای تسکین نیاز داریم. بعضی از درمانگران، از مراجعان خود می‌خواهند که برای خود یک جعبه آرامش بخش ایجاد کنند تا در مواقع استرس‌زا به آنها کمک کند.

اشیاء واقعی در زمان های پریشانی برای تسکین در خدمت شما هستند، استفاده از آنها می‌تواند آرامش را برای شما فراهم کند. یک مجله، یک توپ استرس یا یک سنگ صیقلی برای یاد آوری ارزش‌هایتان، همه نمونه هایی از چیزهایی هستند که می‌توانند درون یک جعبه آرامش قرار بگیرند و در شرایط استرس زا شما را تسکین بدهند.

۱۰- با دیگران ارتباط برقرار کنید

هنگامی که مردم احساس شکست می‌کنند، اغلب خود را از جمع جدا می‌کنند. هنگام احساس ناکامی، جست و جوی حمایت اجتماعی یکی از بهترین انتخاب‌ها می‌باشد. دریافت و دانستن دیدگاه یک شخص دیگر میتواند به شما کمک کند تا دیدگاه تک بعدی که منجر به کاهش عزت نفستان شده، متوقف شود.

درخواست کمک و داشتن شجاعت برای گفتگو در مورد مشکلات با اشخاص دیگر به جای گوشه‌گیری و جدایی، نه تنها راه را برای اجتناب از تنهایی هموار می‌کند، بلکه باعث عمیق تر شدن روابط شما با دیگران خواهد شد.

سخن آخر

این ۱۰ نکته برای غلبه بر احساس ناکامی برای داشتن یک زندگی کامل و انعطاف پذیر است. به جای تمرکز بر ناکامی‌هایی که در پی شکست‌ به سراغتان می‌آید به خودتان افتخار کنید که جرات دارید با شهامت و شور و شوق به دنبال رویاهای خود باشید. یکبار دیگر فراموش نکنید، تمامی انسان ها اشتباه می کنند.

” موفقیت عبارت است از رفتن از یک شکست به شکست دیگر، بدون از دست دادن شور و اشتیاق”

وینستون چرچیل

ما می‌توانیم از شکست‌های خود بیاموزیم به جای اینکه اشتیاقمان توسط آنها شکار شود.

ما می‌توانیم تفکر همه یا هیچ را متوقف کنیم، به گونه‌ای که اشتباهات ما به جای اینکه سنگ‌هایی باشند که به گردنمان آویزان کرده‌ایم، باید به پله هایی تبدیل شوند برای رشد و پیشرفت.

فراموش نکنید، هر شکست می‌تواند مقدمه‌ای باشد برای آغاز یک پیروزی جدید

بیشتر بخوانید

10 نکته برای شروع یک روز خوب

میهمان

بهترین روش‌ها برای مثبت اندیشی و نگرش مثبت

پدرام

۷ حقیقت شگفت انگیز درباره افراد مثبت اندیش

پدرام

چگونه با بیماری والدین خود کنار بیایم

صحرا

حفظ انگیزه و مهمترین بایدها و نبایدها در جهت تقویت آن

نفیسه محمدی

31 راه برای رهایی سریع ذهن از افکار منفی

پدرام

1 دیدگاه

آنا چهارشنبه 22 بهمن 1399 at 11:35

ممنون بابت مطلب عالی و کمک کننده

پاسخ

ارسال دیدگاه