...
چهارشنبه 30 آبان 1403
روانشناسی

نگرانی ها موقتی هستند، مانند ابرهای آسمان

آیا گاهی نگران می‌شوید؟ این یک سوال احمقانه است، همه نگران می‌شوند. گاهی بیشتر و گاهی کمتر.

 نگرانی چیست؟

نگرانی‌ها افکاری هستند که از ذهن شما عبور می کنند. آنها واقعیت و حقیقت نیستند. آنها در دنیای خارج وجود ندارند. این دسته افکار، مانند یک بازی ذهنی هستند. در این بازی شما مدام از خود می پرسید، “چه می شود اگر …”، فقط همین.

نگاهی به ابرهایی که از آسمان عبور می کنند بیندازید. آنها از بخار ساخته شده‌اند و با حرکت در آسمان فرم آنها تغییر می‌کند. آنها بخشی از آسمان یا تمام آسمان را می‌پوشانند و گاهی خورشید را پنهان می‌کنند. هرچند این گذرا است. دیر یا زود ابرها حرکت کرده و به خورشید اجازه می‌دهند تا پرتوی خود را به سمت پایین بتاباند.

 این نگرانی‌ها هم فقط افکار هستند، مانند ابرهای آسمان. آنها از ذهن عبور می‌کنند و دلیل و منطق، عقل سلیم و آرمان و اهداف ما را پنهان می‌کنند. اگر به این نگرانی‌ها نپردازید، آنها از بین می‌روند و جای خود را به نگرانی‌های دیگر می‌دهند.

هنگامی نگرانی‌ها به مشکلات تبدیل می‌شوند که سعی کنید آنها را نگه دارید و روی آنها تمرکز کنید. این مشکلات خیالی باعث میشود که دیدن آسمان و خورشید را که به طور موقت زیر ابر نگرانی پنهان شده از دست بدهید. آسمان و خورشید همان روح شماست، خود واقعی شما. قدرت درونی شما و توانایی‌هایتان در کنترل افکارتان است.

اگر مدام به نگرانی‌های خود دامن می‌زنید و اجازه نمی‌دهید ذهنتان را ترک کنند، دیر یا زود ممکن است دست به کاری بزنید یا اجازه دهید تا نگرانی‌های شما به واقعیت تبدیل شوند. چرا باید چنین کاری انجام دهید؟

 می توانید به نگرانی های خود بها دهید یا این که می‌توانید آنها را رها کنید. اگر به آنها بها دهید، بزرگ تر می شوند. اما اگر آن ها را رها کنید، از بین می‌روند.

 اگر با فکر و توجه خود به نگرانی هایتان دامن نزنید، بله! آنها از بین می‌روند. توجه شما به آنها قدرت و نیرو برای رشد می‌بخشد. اگر توجه خود را روی افکار سازنده متمرکز کنید، دیگر جایی برای نگرانی وجود نخواهد داشت.

بیشتر بخوانید: چگونه استرس و نگرانی از آینده را متوقف کنیم؟

نگرانی‌ها شامل این سوال هستند: چه می شود اگر …؟

اگر این اتفاق بیفتد چه می‌شود؟ اصلاً چرا باید فلان چیز اتفاق بیفتد؟ اگر به این سوال‌ها بپردازید، ذهن شما شروع به نظریه دادن می‌کند. نظریه‌هایی که کم کم آن‌ها را باور می‌کنید. این گونه اجازه می‌دهید تا آن دسته افکار بر وضعیت ذهنی و رفتار شما تأثیر بگذارند.

آیا سوالات زیر الگوی معمول تفکر شماست؟

  • اگر این کار نتیجه ندهد چه می‌شود؟
  • چه اتفاقی می‌افتد، اگر آن شغل را نگیرم؟
  • اگر او مرا دوست نداشته باشد چه می‌شود؟
  • اگراین فاجعه اتفاق بیفتد، چه خواهد شد؟

در عوض می توانید از همان سوال”چه می شود اگر” به روشی دیگر استفاده کرد. چرا از خود نپرسید:

  •  اگر ثروتمند شوم چه؟
  •  اگر سلامتی ام را به دست بیاورم چه؟
  • اگر شغل پیدا كنم چه؟
  • اگر او مرا دوست داشته باشد چطور؟

درست است! شما می‌توانید افكار خود را انتخاب كنید. شما می‌توانید مکالمات درونی خود را انتخاب کنید. و بنابراین می‌توانید از دامن زدن به نگرانی‌ها خودداری کنید. شما می‌توانید نگرانی‌های خود را باور کنید و دائماً روی آنها پافشاری کنید یا می‌توانید آنها را رد کنید. احتمالاً قادر نخواهید بود اولین بار آنها را نادیده بگیرید یا رد کنید. اما در نهایت، اگر بارها و بارها سعی کنید این کار ممکن خواهد بود.

عنوان این مقاله را به خاطر بسپارید: “نگرانی ها موقتی هستند، مانند ابرهایی که از آسمان عبور می کنند” آنها فقط افکار شناور در ذهن هستند. بگذارید گذرا باشند و از ذهن شما خارج شوند. به آن ها توجه نکنید.

ابرها ابتدا کوچک هستند. سپس با ابرهای دیگر ادغام شده و ابرهای بزرگتری می‌سازند. نگرانی‌های شما نیز همینطور است. آنها در آغاز کوچک و ناچیز هستند، اما اگر روی آنها تمرکز کنید، رشد کرده و واقعی به نظر می‌رسند. بسیار آسان تر است اگر نگرانی‌هایتان را قبل از اینکه جان بگیرند و نیرومند شوند، رد کنید. بنابراین از افکار و نگرانی‌های خود آگاه باشید. خلاص شدن از شر آنها وقتی  تازه در ذهن شما جوانه زده‌اند و هنوز قدرتی ندارند، راحت تر است.

بیشتر بخوانید

ذهن آگاهی چیست؟ ۵ تمرین برای آگاه سازی ذهن

فاطمه مهراسبی

دلایل وسواس OCD و افسانه های رایج

صحرا

جلوگیری از نشخوار فکری (overthinking) با 10 نکته کاربردی

نفیسه محمدی

ترفندهای ذهنی برای مبارزه با افسردگی

صحرا

علائم و نشانه‌های افسردگی در کودکان

صحرا

چرا نوجوانان تمایل به گذراندن وقت با خانواده را ندارند؟

صحرا

ارسال دیدگاه