آیا بعد از واکسن کرونا ناقل هستیم؟ آیا بعد از واکسن کرونا باید قرنطینه شد؟ آیا بعد از واکسن کرونا ملاقات با دوستان و آشنایان بی خطر است؟ این سوالات ممکن است پس از تزریق واکسن کرونا برای تمام افراد ایجاد شود، در این مقاله به پاسخ این پرسش می پردازیم که بعد از تزریق واکسن کرونا ملاقات با دوستان و آشنایان بی خطر است یا خیر؟
آیا فرد واکسینه شده ناقل بیماری است؟
افرادی که واکسن کرونا تزریق کردهاند، هنگام تزریق واکسن ناقل این بیماری نیستند. زیرا ماهیت واکسن کرونا با ویروس کرونا متفاوت است. برای ساخت واکسن به زبان ساده از تکه یا بخش هایی از این ویروس استفاده شده و این تکه ها یا بخش ها نمی توانند بیماری کرونا ایجاد کنند، بنابراین کسی که واکسن کرونا را تزریق کرده است، ناقل این بیماری نیست و جای نگرانی برای اعضای خانواده این فرد وجود ندارد. با اینکه تزریق خود واکسن کرونا بیماری ایجاد نمی کند و افراد با تزریق واکسن نمی توانند ناقل بیماری کرونا باشند، اما احتمال ابتلای افرادی که واکسن زدهاند به ویروس کرونا وجود دارد و این افراد در صورت ابتلا می توانند ناقل کرونا باشند.
توصیه های مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری برای افراد واکسینه شده:
برای ملاقات با سایر افراد واکسینه شده در خانه نیازی به استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی نیست.
برای ملاقات با افراد واکسینه نشده در خانه استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی ضروری است.
افراد دو هفته پس از دریافت دوز دوم واکسن mRNA، مانند Pfizer-BioNTech یا Moderna، یا دوهفته پس از اولین تزریق واکسن Janssen / Johnson & Johnson، بهطور کامل واکسینه شده محسوب میشوند.
افراد واکسینه شده باید اقدامات احتیاطی ایمنی مانند استفاده از ماسک و جلوگیری از تماس نزدیک (در حدود 6 فوت یا 2 متر) با دیگران را در موارد زیر ادامه دهند:
- محیط های عمومی
- ملاقات با افرادی که واکسینه نشده و در معرض خطر بیماری شدید قرار دارند.
- ملاقات با افرادی که عضوی از خانواده واکسینه نشده هستند و در معرض خطر شدید بیماری کرونا قرار دارند.
- ملاقات با افراد واکسینه نشده سایر خانوادهها.
بیشتر بخوانید: همه چیز درباره مصونیت جمعی دربرابر ویروس کرونا
آیا بعد از تزریق واکسن کرونا ملاقات با دوستان و آشنایان بی خطر است؟
برای این پرسش هنوز پاسخ قطعی وجود ندارد. به این معنا که نمیتوان احتمال داد یک فرد تا چه اندازه ناقل ویروس است. این واکسن شاید برای هر فرد به ایمنی ایجاد کند و علائمی از بیماری در او ظاهر نشود، اما این فرد هنوز ممکن است ناقل ویروس باشد و سرایت ویروس از او به افرادی که واکسن دریافت نکرده ایجاد مشکل کند. بنابراین بهتر است تا مشخصشدن وضعیت، از رفتوآمدهای خانوادگی و بهویژه نزدیکشدن به سالمندان خانواده دوری کنید.
به خاطر داشته باشید که اگر کاملاً واکسینه شوید، خطر ابتلا به کووید-19 کاهش مییابد اما اگر آلوده شوید، حتی اگر علائم و نشانههای کووید-19 را نداشته باشید، ممکن است بیماری را به دیگران منتقل کنید. این موضوع برای افرادی که واکسینه نشدهاند و در معرض خطر بیماری شدید کرونا قرار دارند، خطرناک هست. این افراد بیشتر شامل بزرگسالان، افراد مسن و افرادی هستند که بیماری زمینهای خاصی دارند.
جمع بندی نهایی:
با توجه به نتایج موجود، حتی در صورت تزریق واکسن کرونا نیز احتمال ابتلا به این بیماری همچنان به صورت خفیف وجود دارد با این حال خطر مرگ یا بستری شدن به میزان قابل توجهی کاهش می یابد. با توجه به احتمال ابتلا خفیف یا بدون علائم به این بیماری، حتی در صورت تزریق واکسن نیز توصیه می شود همچنان اقدامات پیش گیرانه مانند ماسک زدن و فاصله اجتماعی را جدی بگیرید چرا که ممکن است سایر افراد که هنوز تزریق واکسن را انجام نداده اند مبتلا نمایید.
خطر ابتلا به کرونا یا آلوده نمودن سایر افراد تنها زمانی کاهش می یابد که آمار ابتلا به کرونا در جامعه کاهش یابد، به همین دلیل کاملا ضروریست، تا زمان کاهش قابل توجه این آمار مبتلایان همزمان با ادامه واکسیناسیون، همچنان اقدامات پیش گیرانه جدی گرفته شود.