...
پنجشنبه 1 آذر 1403
رشد و توسعه فردی

درس‌هایی از سختی: 6 ویژگی که افراد موفق از دوران کودکی سخت خود می‌آموزند

6 ویژگی که افراد موفق از دوران کودکی سخت خود می‌آموزند

وقتی دوران کودکی سختی را سپری کرده‌اید، می‌تواند در بزرگسالی شما مانند یک نقص واقعی احساس شود. این بدان معناست که همه افراد دیگر در زندگی یک شروع دارند، در حالی که شما دائماً احساس می‌کنید عقب مانده‌اید. انگار در چاله‌ای هستید، چاله‌ای که به‌طور قانونی بیرون آوردن خود از آن سخت است.

با این حال، علیرغم همه اینها، بهبودی پس از یک تربیت نه چندان ایده آل و دستیابی به موفقیت در زندگی همیشه امکان پذیر است. اگر ویژگی‌های مناسب را در خود ایجاد کنید. در این مقاله، شما را با ویژگی‌های شخصیتی افرادی آشنا می‌کنیم که بر دوران کودکی سخت و دشوار خود غلبه کرده و به موفقیت دست یافته‌اند.

1. انعطاف پذیری

برای غلبه بر گذشته‌ای پرتلاطم، به نوع خاصی از قدرت و محکم بودن نیاز است. در حالی که بسیاری ممکن است زندگی را کنار بگذارند و عملاً تسلیم شوند زیرا انگیزه‌ای برای انجام کارهای دیگر ندارند، فرد انعطاف پذیر این ظرفیت ذاتی را دارد که از زخم های گذشته خود بازگردد. صادقانه بگوییم: از دست دادن اراده برای موفقیت گاهی اوقات ساده ترین راه است.

می‌توانیم آنقدر بر گذشته‌ تمرکز کنیم که سمیت آن ما را فلج کند. و در نهایت روزها را پشت سر می‌گذاریم و به حد متوسط رضایت می‌دهیم. هر چند وقتی انعطاف پذیری دارید، این وضعیت موجود را به راحتی نمی پذیرید. شما بهبود می‌یابید، دوباره به خودتان می‌آیید و هر روز قوی‌تر و عاقلانه‌تر به جلو حرکت می‌کنید. من می‌توانم بگویم که تاب‌آوری شاید مهم‌ترین ویژگی برای غلبه بر اضطراب دوران کودکی باشد. وقتی شرایط سخت می شود، افراد سخت (و انعطاف پذیر) شروع به حرکت می‌کنند.

2. خوش بینی

برخی از مردم به طور طبیعی بدون توجه به شرایط، خوش بین هستند. داشتن توانایی دیدن نیمه پر لیوان در دنیایی که اغلب وحشتناک است، یک دارایی مطلق در این زندگی است.

بنابراین حتی پس از دوران کودکی سخت زمانی که یک فرد تلاش می‌کند تا احساس مثبت داشته باشد، سقف محدودیت او آسمان است. وقتی شکست‌خورده و از خود متنفر هستید، حتی قبل از اینکه تلاش کنید، تسلیم می‌شوید. اما وقتی خوشبین هستید، حتی در مواجهه با سختی‌ها، تمایل دارید که به خوبی فراتر از محیط خود را ببینید و آینده امیدوارکننده تری را متصور شوید.

بیشتر بخوانید: مرز بین خوش بینی منطقی و خوش بینی غیر منطقی

3. خود انضباطی

همانطور که قبلاً گفتیم، وقتی هنوز چمدان‌های بار گذشته را با خود حمل می‌کنید، تسلیم شدن آسان است. در ذهن خود، شما در حال از دست دادن همه چیز هستید، اما می توانید بگویید که آن فقط یک دوره سخت بود نه یک زندگی سخت. انرژی خود را حفظ کنید.

افراد دارای خود انظباطی اغلب در این احساس مشترک نیستند. آنها می‌توانند خود را در میان طوفان جمع کنند. آنها کنترل و تمرکز خود را حفظ می‌کنند و به خود انگیزه می‌دهند که در مسیر حرکت کنند، به جای اینکه در بدبینی و شکست غرق شوند.

مطمئناً، آنها ممکن است مانند بسیاری از ما در هنگام مواجهه با مشکلات دلسرد شوند، اما این مانع از حرکت آنها به جلو نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: باورهای رایج غلط درباره منظم بودن

4. همدلی

هنگامی که ما در زندگی‌ای پر از تروما زندگی کرده‌ایم، تمایل بسیاری برای خسته شدن و جا زدن داریم. این افراد در حلقه‌ای از منفی‌گرایی و عصبانیت گیر می‌کنند، احساساتی که می‌تواند آن‌ها را در یک سطح بد از زندگی متوقف کند.

با این حال، افرادی که به طور مرتب موفق می‌شوند، رویکرد متفاوتی نسبت به سختی‌ها دارند. تجارب آنها به جای اینکه دائماً از دنیا خشمگین باشند، در واقع ظرفیت آنها را برای همدلی، هوش هیجانی و درک افزایش می‌دهد. آن‌ها قربانی باقی نمی‌مانند.

این افراد انرژی خود را به سمت فعالیت‌های پربارتر هدایت می‌کنند، مانند کمک به دیگرانی که ممکن است از چالش‌های مشابهی رنج ببرند. همدلی همچنین می‌تواند خود درمانی باشد، به خصوص در مورد مسائل دوران کودکی سخت.

5. سازگاری

دوران کودکی سخت و آشفته می‌تواند به طرق مختلف رشد فرد را متوقف کند. بر اساس تجربه، بسیاری از افرادی که از طریق تروما زندگی کرده‌اند، اغلب آنقدر شکننده هستند که تقریباً همیشه ترجیح می‌دهند در زندگی در نقطه‌ای امن بمانند و ناخودآگاه به منطقه راحتی و امن خود می‌چسبند.

اما گاهی اوقات برای دور کردن خود از یک موقعیت دشوار، چه از نظر احساسی و چه از لحاظ عاطفی، بهترین گزینه این است که به سمت یک محیط تازه بروید. برای شکوفایی در شرایط ناشناخته و جدید، سازگاری لازم است، توانایی تغییر و تطبیق نیاز است، علیرغم وجود توشه‌های گذشته که تلاش می‌کند شما را به عقب برگرداند.

7. سپاسگزاری

افرادی که دوران کودکی سختی را پشت سر گذاشته‌اند، اغلب دیدگاه و خرد بیشتری نسبت به بقیه دارند. آنها به جای رنج کشیدن و غرق شدن در دلسوزی به خود، آنچه در زندگی دارند را می‌شناسند و قدردانی می‌کنند.

این افراد می‌دانند که صرف‌نظر از شرایطی که مجبور شده‌اند زندگی کنند، خیلی‌ها به همان اندازه ممکن است درد کشیده باشند و حتی بدتر و بیشتر از خودشان. گر نیازهای اساسی و ضروریات شما در زندگی به طور مرتب برآورده می‌شود، این به تنهایی چیزی است که ارزش جشن گرفتن را دارد.

سپاسگزار بودن و قدردانی از آنچه در زندگی دارید می‌تواند احساس خوشبختی و رضایت را تقویت کند. این امر برای موفقیت شخصی غیرقابل مذاکره است. هر زمان که احساس می کنید زندگی ناعادلانه است، سعی کنید به جای اینکه در احساسات گرفتار شوید، آگاهانه همه چیز را در یک چشم انداز قرار دهید. میپرسید چطور؟ آسان است.

بیشتر بخوانید: افزایش امیدواری به آینده با ۱۰ روش

تنها کاری که باید انجام دهید این است که قفل گوشی خود را باز کرده و به طور خلاصه در رسانه‌های اجتماعی اسکرول کنید. در عرض چند دقیقه، به شدت به یاد برخی از موقعیت‌های دلخراشی می‌افتید که بسیاری از هموطنان روزانه باید تحمل کنند: نسل کشی، گرسنگی، فقر غم انگیز، بیماری و غیره.

دنیا می‌تواند مکانی غم‌انگیز باشد، و همچنین می‌تواند یک مکان خوب باشد. مطمئناً، شاید آرمان‌شهری‌ترین تربیت را نداشته‌اید، و نباید آن را بی‌اعتبار کنید. اما در عین حال، می‌توانستید در شرایط بسیار بدتری قرار داشته باشید.

زندگی باارزش است، ما نباید تمام روزهای خود را با اتفاقی که افتاده، وقتمان را تلف کنیم.

سخنان پایانی

میدانیم؛ گذشتن از گذشته می‌تواند سخت باشد. اما در یک مقطع زمانی، اگر می‌خواهید از زندگی و پتانسیل خود حداکثر استفاده را ببرید، باید شروع به حرکت کنید.

آنچه را که پشت سر گذاشته‌اید بشناسید و قدردانی کنید، اما در عین حال قدم‌هایی رو به جلو بردارید. هر روز به این تلاش ادامه دهید. پیروزی های بزرگ و کوچک خود را جشن بگیرید. با تعهد و تمرکز کافی، به جایی می‌رسید که می‌خواهید باشید، و موفقیت چیزی جز نتیجه‌ای از پیش نخواهد بود.

بیشتر بخوانید

سم زدایی دیجیتال: برای بهبود سلامت روان از شبکه‌های اجتماعی دور شوید

صحرا

۵ دلیل برای شروع ژورنال نویسی و چگونگی شروع آن

صحرا

هوش فرهنگی و اهمیت آن در محیط کار

نفیسه محمدی

معرفی بهترین دانشگاه‌های انگلستان برای رشته مهندسی

صحرا

در 20 سالگی چه کنیم تا در 30 سالگی ثروتمند باشیم

صحرا

باورهای رایج غلط درباره منظم بودن

میهمان

ارسال دیدگاه