...
یکشنبه 27 آبان 1403
مثبت اندیشی

چگونه مهربانی به خود را تمرین کنیم و با خود مهربان تر باشیم؟

چگونه مهربانی به خود را تمرین کنیم

 چگونه شفقت و مهربانی به خود می‌تواند انعطاف‌پذیری شمارا بهبود بخشد؟ شفقت به خود، یعنی پذیرفتن خود به‌صورت همان فرد ناقصی که هستید. این به معنای مهربان بودن با خود و درنتیجه مهربانی و دلسوزی بیشتر نسبت به دیگران است. در دنیایی که اغلب نیاز به کمال دارد، در آغوش گرفتن شفقت با خود می‌تواند یک نقطه عطف برای انعطاف‌پذیری شما باشد.

شفقت به خود به معنای پذیرفتن و دوست داشتن خودتان باوجود همه نقص‌هایی که دارید، است. وقتی این ایده را بپذیرید که هرگز کامل نخواهید بود، می‌توانید بپذیرید که اشتباهات قسمت مهمی از سفر زندگی شما هستند که به بهبود شما و زندگی‌تان کمک می‌کنند. مهربان بودن با خود مقاومت شمارا در زندگی افزایش می‌دهد و شمارا نسبت به دیگران مهربان‌تر و دلسوزتر می‌سازد.

مغز بزرگ‌سالان هرروز تقریباً 70،000 فکر ایجاد می‌کند. اگر شما بتوانید به همه آن‌ها توجه کنید، آن‌ها چه می‌گویند؟ به‌احتمال‌زیاد مغز شما به شما نمی‌گوید که در آن شلوار جین چقدر زیبا به نظر می‌رسید، صحبت کردن شما چقدر درخشان است و یا پدر و مادر شگفت‌انگیزی هستید. مغز شما این‌گونه طراحی نشده است. درواقع مغز برای جستجوی تهدیدها، آگاهی دادن به شما و محافظت از شما در برابر خطر طراحی‌شده است. درنتیجه، مغز شما بر موارد منفی تمرکز بیشتری دارد:

  • به‌جای آنچه درست است، به دنبال آنچه اشتباه است می‌رود.
  • حوادث و احساسات منفی را بیش از موارد مثبت حفظ می‌کند.
  • به شما می‌گوید اگر فقط این یا آن بودید، اگر می‌توانستید کمی بیشتر تلاش کنید، اوضاع بهتر می‌شد.

درک مفهوم مهربانی به خود

پذیرش نقص

یکی از جنبه های کلیدی مهربانی به خود، تصدیق و پذیرفتن نقص های خود است. این در مورد درک این است که اشتباه کردن بخشی از انسان بودن است و به خودتان اجازه می دهید از آنها یاد بگیرید و رشد کنید.

با خود مهربان بودن

مهربانی با خود مستلزم رفتار با خود با همان مهربانی و درک است که به یک دوست ارائه می‌دهید. این تغییر دیدگاه می‌تواند تأثیر عمیقی بر سلامت روان داشته باشد.

پرورش مهربانی نسبت به دیگران

جالب است که وقتی نسبت به خود دلسوزتر می‌شوید، طبیعتاً این شفقت را به دیگران نیز تعمیم می‌دهید. شفقت به خود کاتالیزوری برای ایجاد جامعه‌ای همدل تر و درک کننده تر می‌شود.

مهربانی به خود

چگونه می‌توانید این گرایش طبیعی به سمت منفی‌ها را خنثی کنید؟

پاسخ این سؤال، شفقت و مهربانی با خود است. این مهارت نیاز به تصمیم و تلاش جدی دارد. برای این‌که مهارت شفقت و مهربانی به خود را در خودتان ایجاد کرده و تقویت کنید، این سه مفهوم اصلی را که در ادامه مطرح شده است امتحان کنید:

1- در مقابل رنج‌ها با خود مهربان باشید

خوب بودن با خود به‌ویژه هنگامی‌که رنج می‌برید و با احساس ناکافی بودن یا ناامیدی از خود دست‌وپنجه نرم می‌کنید، بسیار مهم است. برخی از افراد بر این باورند که گفتگوی منفی با خود، مانند اینکه به خود بگویید “همیشه بازنده هستم” به‌نوعی به شما و ذهنتان انگیزه می‌دهد تا دفعه بعد بهتر عمل کنید. درواقع نتیجه درست برعکس است. گفتگوی مثبت با خود در زمان‌های دشوار می‌تواند شمارا مقاوم‌تر کند و بتواند به‌جای مقابله با شکست‌های خود، اهداف جدیدی را خلق کنید.

2- انسانیت خود را تصدیق کنید

تشخیص و قبول اینکه همه انسان‌ها به‌نوعی رنج می‌برند، بخشی از تجربه مشترک زندگی و انسان بودن است. وقتی این موضوع را درک کنید، تمایل کمتری به این‌گونه فکر کردن دارید که تنها شما هستید که دوران سختی را پشت سر می‌گذارید. پذیرش این دیدگاه به شما کمک می‌کند تشخیص دهید که در رنج خود تنها نیستید.

3- ذهن آگاهی را تمرین کنید

به رنج خود توجه کنید. در دنیای امروز، آسان است که استاد مهارت حواس‌پرتی شوید مثلاً برای آرام کردن هر رنجی به تلویزیون، موسیقی، تلفن‌های همراه، الکل یا مواد مخدر متوسل می‌شوید. بااین‌حال، هنگامی‌که بر روی رنج خود ماسک و سرپوش می‌گذارید انگار دیگر رنج نمی‌برید اما این حالت موقت است. هوشیار بودن و تأیید مبارزات خود (بدون قضاوت‌های ناعادلانه در مورد خود) به شما امکان می‌دهد نسبت به خود مهربان‌تر باشید احساس بهتری داشته باشید.

بیشتر بخوانید: ذهن آگاهی چیست؟ ۵ تمرین برای آگاه سازی ذهن

استفاده از تاییدات کلامی در مدیتیشن، برای تمرین مهربانی با خود

اگر نمی‌دانید که چگونه شفقت به خود را تمرین کنید، مدیتیشن را امتحان کنید. یک نمونه در اینجا بیان‌شده که می‌توانید به‌تنهایی یا به کمک یک دوست آن را انجام دهید. هرروز پنج‌تا 10 دقیقه وقت بگذارید تا تمرین کنید. با انتخاب یک تأیید کلامی که برای شما معنی‌دار است شروع کنید. در اینجا چند نمونه از این تاییدات کلامی آورده شده‌اند:

  • می‌خواهم که خوشحال باشم و برای شادی خود تلاش می‌کنم..
  • امیدوارم که سلامتی داشته باشم.
  • می‌خواهم که با خودم مهربان باشم.
  • می‌خواهم که عشق و شادی را تجربه کنم.
  • تلاش می‌کنم که زندگی را در حد کامل زندگی کنم.
  • تلاش می‌کنم خودم را همان‌طور که هستم، بپذیرم.
  • می‌خواهم که احساس آرامش و رضایت کنم.

بعد، راحت روی صندلی بنشینید و پاها را محکم روی زمین بگذارید. اجازه دهید ستون فقرات شما صاف و کشیده باشند، سپس شانه‌ها را شل کنید. دستان خود را در موقعیت راحتی قرار دهید. چند نفس عمیق بکشید و تصدیق انتخاب‌شده خود را تکرار کنید.

درحالی‌که به تمرین ادامه می‌دهید، در صورت تمایل این خواسته‌های خوب را به دیگران نیز تسری دهید. در ابتدا ممکن است این کار ناخوشایند و یا حتی احمقانه به نظر برسد، اما به خود اجازه دهید که این ایده را اشاعه دهید.

این هفته مدتی را صرف تأمل در مفهوم شفقت و مهربانی به خود کنید. خواه این ‌یک مفهوم جدید برای شما باشد یا چیزی که به‌طور فعال تمرین می‌کنید، اما مطمئناً تغییرات موفقیت‌آمیزی را در خود احساس خواهید کرد.

سخن پایانی

در نتیجه، شفقت و مهربانی به خود به عنوان یک نیروی دگرگون کننده ظاهر می شود که نه تنها انعطاف پذیری شخصی را افزایش می دهد، بلکه تأثیرات مثبتی را در طول زندگی فرد ایجاد می کند. با پذیرش عیوب، مهربانی با خود، و گسترش این مهربانی به دیگران، افراد می توانند ذهنیت انعطاف پذیری را پرورش دهند که در مواجهه با چالش ها رشد می کند.

آیا مهربانی با خود امری آموختنی است؟

کاملا! درست مانند هر مهارتی، شفقت به خود را می توان با تمرین و صبر توسعه داد.

آیا مهربانی با خود همان خوشگذرانی است؟

نه، شفقت به خود مستلزم این است که فرد با مهربانی با خود رفتار کند و در عین حال زمینه های رشد را تشخیص دهد. این در مورد افراط در رفتارهای مضر نیست.

آیا مهربانی به خود می تواند روابط را بهبود بخشد؟

بله، طرز فکر دلسوزانه به خود، همدلی و درک را افزایش می‌دهد و به روابط سالم‌تر کمک می‌کند.

آیا مهربانی با خود با سلامت جسمانی بهتر مرتبط است؟

تحقیقات نشان می دهد که شفقت به خود با بهبود سلامت ذهنی و جسمی مرتبط است.

چگونه می توانم تمرین مهربانی به خود را از امروز شروع کنم؟

با توجه به صحبت های خود شروع کنید، و انتقاد از خود را با کلمات محبت آمیز و فهمیده جایگزین کنید. هیچوقت برای تغییر دیر نیست.

بیشتر بخوانید

از ذهن خود در برابر افکار منفی محافظت کنید

پدرام

پرورش وتقویت ذهنیت رشد با چند راهکار ساده

نفیسه محمدی

مشکلات موقتی هستند

میهمان

8 استراتژی برای اینکه مثبت اندیشی خود را هر روز ارتقا دهید

پدرام

چرا گفت‌وگوی درونی با نگرش منفی برای شما بد است؟

صحرا

ایجاد تغییرات مثبت در زندگی با مثبت اندیشی

پدرام

ارسال دیدگاه