به تعویق انداختن کارها بسیار آسان است و در واقع روش سادهای برای عدم انجام کارها است. به تعویق انداختن و طفره رفتن از انجام به موقع کارهایی که نسبت به آنها احساس علاقه و تمایل نمیکنیم نیاز به تلاش زیادی ندارد. اگر کارها را به تعویق بیندازیم، با گذشت زمان این رفتار به یک عادت تبدیل میشود.
آیا میتوان عادت به تعویق انداختن کارها را ترک کرد؟ بله، این امکان وجود دارد اما نیازمند خواست و تلاش شما است. در این مقاله با روش هایی آشنا می شوید تا به تعویق انداختن امور را متوقف کنید.
بیشتر بخوانید: چطور انگیزه و علاقه خود را حفظ کنیم؟
چرا مردم کارهایشان را به تعویق میاندازند و از انجام آنها خودداری میکنند؟
دلایل مختلفی وجود دارد که ما کارهای خود را به تعویق میاندازیم:
1. وقتی وظیفه خاصی به عهده داریم، ممکن است ندانیم که چگونه شروع کنیم.
2. کار یا موقعیتی که با آن روبرو هستیم ممکن است خیلی پیچیده، بزرگ یا ترسناک باشد.
3. ممکن است دانش و اطلاعات لازم را برای انجام آن کار نداشته باشیم.
4. ما کار یا کاری را که باید انجام دهیم دوست نداریم.
5. احساس میکنیم انرژی و حوصله انجام وظیفه را نداریم.
6. ما مشغول سایر امور هستیم.
7. ما میخواهیم از افراد خاص و یا شرایط خاصی دوری کنیم.
8. انجام کارهای دیگر برای ما جالب تر از انجام این کار به خصوص است.
اینها برخی از دلایلی است که باعث میشود کارهای خاصی را به تعویق بیندازیم و از انجام آنها اجتناب کنیم. این امر شامل امور کوچک روزمره و همچنین گاهی کارهای بزرگ و مهم نیز می شود. به تعویق انداختن مداوم وظایف می تواند در طولانی مدت بر آینده، کار و روابط شما تأثیر بگذارد .این بدان معنی است که یادگیری توقف به تعویق انداختن کارها، برای همه از اهمیت بالایی برخوردار است.
بیشتر بخوانید: بهترین روشها برای مثبت اندیشی و نگرش مثبت
چگونه جلوی به تعویق انداختن کارها را بگیریم؟
روشهای مختلفی برای مقابله با مسئله اهمال کاری وجود دارد. یکی از تکنیکها نجام و تکرار تمرینات اراده و خود تنبیهی است. مقالات زیادی درباره این موضوع نوشته شده و همچنین كتابی با عنوان “ایجاد اراده قوی و انضباط شخصی” تالیف شده كه به ایجاد قدرت درونی، اراده و انضباط شخصی کمک میکند و برای مبارزه و جلوگیری از به تعویق انداختن وظایف بسیار ضروری است. اراده و خود انضباطی شما را قادر میسازد تا نه تنها از عهده تعلل در امور برآیید، بلکه از تنبلی و سایر عادتهای منفی نیز دوری کرده و همچنین قاطعیت و اعتماد به نفس بیشتری پیدا کنید.
روش دیگری که ممکن است در مورد آن در جاهای دیگر خوانده باشید، “روش 15 دقیقهای” است. در صورتی که دائماً انجام کارها را به تعویق می اندازید، این یک روش ساده و قدرتمند برای کمک به شما در شروع فعالیتهای مختلف است.
بعضی از افراد در شروع کار با این مشکل روبرو هستند که مطمئن نیستند دقیقا باید از کجا شروع کنند، به خصوص وقتی که آن کار خیلی بزرگ و مهم است. برخی دیگر، در مقابله با شرایط ناخوشایند دچار مشکل می شوند و چون نمیدانند که آن مشکلات را چگونه حل کنند، آن را به تعویق میاندازند. روش 15 دقیقه ای راه حل خوبی برای حل مشکل به تأخیر انداختن کارها است.
بیشتر بخوانید: بازدهی و بهرهوری خود را با این 10 عادت افزایش دهید
روش کار 15 دقیقهای شامل مراحل زیر می شود
1. تمام کاری که شما باید انجام دهید این است که به خود قول دهید فقط 15 دقیقه در جهت انجام وظیفهی مورد نظر اقدامی انجام دهید، نه بیشتر.
2. وقتی این 15 دقیقه را به آن کاراختصاص دادید، می توانید کمی استراحت کنید یا کاری را انجام دهید که از انجام آن لذت میبرید.
3. شما باید در این 15 دقیقه کاملاً روی کار خود متمرکز باشید. کار دیگری انجام ندهید و اجازه ندهید چیزی توجه شما را منحرف کند.
4. تایمر را به مدت 15 دقیقه تنظیم کنید و چند نفس عمیق بکشید.
5. برای ساده تر کردن این کار، ذهن خود را از سایر کارها پاک کنید و آنها را در این 15 دقیقه فراموش کنید.
همانطور که میبینید ، این یک روش آسان برای شکستن عادت به تعویق انداختن کارها است. شما فقط 15 دقیقه کار میکنید. بنابراین کارهای بزرگ، دیگر ترسناک و سخت به نظر نمیرسند. شما میدانید که قرار است فقط به مدت 15 دقیقه در جهت انجام این وظیفه کار کنید و این باعث می شود که احساس آرامش بیشتری داشته باشید.
میتوانید هنگام مطالعه، آشپزی، نظافت منزل، حیاط خانه، کمد یا زیرزمین خود و یا سایر کارهای بزرگ یا کوچک دیگر از این روش استفاده کنید. همچنین می توانید این قانون را برای اهداف بزرگتر خود نیز اعمال کنید. وقتی یاد بگیرید چگونه جلوی تعلل و تاخیر در انجام وظایف را بگیرید و از این دانش در زندگی روزمره خود استفاده کنید، متوجه میشوید که قویتر و قدرتمندتر شده اید و کنترل زمان و زندگی خود را به دست گرفتهاید.
نقل قولهایی برای کمک به شما، در غلبه بر تعلل
آدمهای تنبل و ناشی فقط مینشینند و منتظر الهام میمانند، در صورتی که باقی افراد بر میخیزند و دست به کار میشوند.
استفن کینگ
منتظر زمان درست نباش، زمان درست همین اکنون است.
تپه ناپلئون
زیاد فکر کردن در مورد انجام کاری معمولاً به انجام ندادن آن منتهی می شود.
اوا یانگ
عادت به تعویق انداختن انجام کارها تا زمانی که توانایی انجام آن را کسب کنید یا تا وقتی که زمان مناسب آن فرا برسد و یا تا زمانی که بفهمید چگونه این کار را انجام دهید، یکی ازبزرگترین دزدان آرامش، شادی و موفقیت شماست. آگاهانه رفتار کنید، اما وقتی تصمیم خود را گرفتید، سریعاً وارد عمل شوید.
چارلز سوئیندال